Σας έχουμε και σούπερ νόστιμη συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο! (www.olivemagazine.gr) φωτο Αντωνία Κατή
Μανιτάρια με ρεβίθια και προσούτο Ευρυτανίας
2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα, στραγγισμένα
700γρ. μανιτάρια φρέσκα (κανθαρέλες, βολίτες, βασιλομανίταρα), χοντροκομμένα
4 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
6 φέτες προσούτο Ευρυτανίας, σε μικρά κομμάτια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μανιτάρια με ρεβίθια και προσούτο Ευρυτανίας
2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα, στραγγισμένα
700γρ. μανιτάρια φρέσκα (κανθαρέλες, βολίτες, βασιλομανίταρα), χοντροκομμένα
4 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
6 φέτες προσούτο Ευρυτανίας, σε μικρά κομμάτια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε τηγάνι ζεσταίνετε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν, ρίχνετε το προσούτο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Αφήνετε για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε τα ρεβίθια και το δεντρολίβανο.
Όταν τα ρεβίθια αρχίσουν να καραμελώνουν αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.
**Για να καθαρίσετε τα μανιτάρια χρησιμοποιείτε πάντα μία νωπή πετσέτα με την οποία τα σκουπίζετε ώστε να φύγουν τα χώματα.