Ρεβύθια σούπα σούπερ χυλωμένα!
Υλικά:
2 φλυτζάνια του τσαγιού ρεβύθια (για 4-6 μερίδες)
2 μέτρια κρεμμύδια
λίγο άνιθο
αλάτι
αλάτι χοντρό για το μούλιασμα
λάδι
2 φλυτζάνια του τσαγιού ρεβύθια (για 4-6 μερίδες)
2 μέτρια κρεμμύδια
λίγο άνιθο
αλάτι
αλάτι χοντρό για το μούλιασμα
λάδι
Η σούπα αυτή είναι απλή, αλλά θέλει προσοχή σε κάποιες λεπτομέρειες που μου έμαθε η μαμά μου.
Από το βράδυ βάζω τα ρεβύθια σε μπωλ, με 1 γεμάτη κουταλιά χοντρό αλάτι σε κρύο νερό να τα σκεπάζει τουλάχιστον 2-3 δάχτυλα.
Το πρωί, τα ξεπλένω
Το πρωί, τα ξεπλένω
Σε μία πετσέτα βάζω λίγα-λίγα ρεβύθια (2 χούφτες) και διπλώνω καλά την πετσέτα να μην φεύγουν τα ρεβύθια και τα τρίβω πάρα πάρα πολύ καλά, θα δούμε να φεύγουν οι φλούδες. Ξεπλένω πάρα πολύ καλά.
Να σημειώσω ότι οι λίγες φλούδες που θα μείνουν, γιατί δεν γίνεται να βγουν όλες, κάνουν καλό στο έντερο γιατί βοηθούν περνώντας από τις στροφές του εντέρου να καθαριστεί!
Σε μια κατσαρόλα βάζω λίγο νερό, ρίχνω ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, να βράσουν λίγο για να φύγει η σπιρτάδα. Βάζω νερό να καλυφθούν τα ρεβύθια.Προσθέτω λάδι, τον άνιθο, τα ρεβύθια αλλά όχι το αλάτι! Κλείνω την χύτρα και μόλις σηκωθεί η βαλβίδα αφήνω στο 4 για 35′. Έτοιμα, χυλομένα, ρίχνω το αλάτι που θέλω.’Ισως και λέμόνι αν σας αρέσει.
Να σημειώσω ότι οι λίγες φλούδες που θα μείνουν, γιατί δεν γίνεται να βγουν όλες, κάνουν καλό στο έντερο γιατί βοηθούν περνώντας από τις στροφές του εντέρου να καθαριστεί!
Σε μια κατσαρόλα βάζω λίγο νερό, ρίχνω ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, να βράσουν λίγο για να φύγει η σπιρτάδα. Βάζω νερό να καλυφθούν τα ρεβύθια.Προσθέτω λάδι, τον άνιθο, τα ρεβύθια αλλά όχι το αλάτι! Κλείνω την χύτρα και μόλις σηκωθεί η βαλβίδα αφήνω στο 4 για 35′. Έτοιμα, χυλομένα, ρίχνω το αλάτι που θέλω.’Ισως και λέμόνι αν σας αρέσει.