Ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό ρεβίθια
- 4 μέτριες πατάτες βρασμένες
- 4 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- λίγο τριμμένο δυόσμο
- αρκετή τριμμένη μαντζουράνα
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι
- λάδι ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από βραδύς μουλιάζουμε τα ρεβίθια. Το πρωί τους ρίχνουμε τη σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν. Τα ξεπλένουμε καλά (3-4 νερά). Βάζουμε όλα τα υλικά και τα αλέθουμε στο μίξερ, στη μηχανή του κιμά (όχι σε μπλέντερ για να μη λιώσουν τελείως) ή τα κόβουμε στο multi. Αν το μίγμα μας είναι αραιό για να το πλάσουμε σε κεφτέδες του προσθέτουμε και λίγο αλεύρι και το δουλεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
πηγη e-sifnos.com