Αμυγδαλωτά φούρνου, Σίφνου
(τα ξέρουμε και ως “εργολάβοι”)
ΥΛΙΚΑ
- 4 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα χοντροτριμμένη
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- άρωμα βανίλιας
- ½ φλιτζανιού γαλέτα
- 3 ασπράδια αυγών
- λίγο ανθόνερο
- ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα ασπράδια, το άρωμα βανίλιας και τη γαλέτα. Τα ζυμώνουμε μέχρι μα γίνουν μία μάζα και τα πλάθουμε σε σχήμα μικρών αχλαδιών. Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε επί 15 – 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις μισοκρυώσουν, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ Η αμυγδαλόψυχα δεν πρέπει να είναι σαν σκόνη, αλλά χοντροτριμμένη σαν τραχανάς!
πηγη e-sifnos.com