3 κουταλιές σούπας ρίγανη φρέσκια, μόνο τα φυλλαράκια ή 1,5 κ.γλ. ξερή
3 μεγάλες πατάτες
2 αβγά μεσαίο μέγεθος
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τους κεφτέδες)
3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 πρέζα αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι
2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μερίδες: 2-4
Πώς το κάνουμε:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για 20 λεπτά, τις στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό σκεύος και τις πλένουμε με κρύο νερό. Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τον πουρέ της πατάτας με τα αβγά τη ρίγανη, το τυρί τον μαϊντανό το κρεμμύδι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά τα υλικά για 1-2 λεπτά με το χέρι μας. Πλάθουμε σε στρογγυλές κροκέτες και τις αλευρώνουμε για το τηγάνισμα.
ΜΗΝ ΠΡΟΣΘΈΣΤΕ ΑΛΕΥΡΙ στιην ζύμη, κολλάει αρκετά αλλά με το αλεύρωμα στρώνει.