(από το ξενοδοχείο Hotel Alkifron / Kala Nera-Pelion)
Παραδοσιακό τυρόψωμο Πηλίου..
ΥΛΙΚΑ
• 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• λίγο αλάτι
• 250 γρ. φέτα τριμμένη
• 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, αναμειγνύουμε σε λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη φέτα, τον χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη, σχετικά σφιχτή, που θα είναι το μείγμα για το τυρόψωμο.
Αλείφουμε ένα ταψί (No 30) με ελαιόλαδο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το τυρόψωμο για 40 λεπτά στους 180 αντιστάσεις και σερβίρουμε αμέσως.