(από το ξενοδοχείο Hotel Alkifron / Kala Nera-Pelion)
Παραδοσιακό τυρόψωμο Πηλίου..
ΥΛΙΚΑ
• 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• λίγο αλάτι
• 250 γρ. φέτα τριμμένη
• 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, αναμειγνύουμε σε λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη φέτα, τον χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός που θα είναι το μίγμα για το τυρόψωμο.
Αλείφουμε ένα ταψί (No 30) με ελαιόλαδο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το τυρόψωμο για 40 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.