Για την πάστα αμυγδάλου:
500 γραμμ. αμύγδαλα ανάλατα, χωρίς φλούδα
250 γραμμ. ζάχαρη
2-3 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου (σε μεγάλα σουπερμάρκετ, στα ράφια ζαχαροπλαστικής)
ελάχιστο νερό ή ανθόνερο (σε μεγάλα σουπερμάρκετ, στα ράφια ζαχαροπλαστικής), αν χρειαστεί
νισεστέ ή κορν φλάουερ για πασπάλισμα
Για την κρέμα βουτύρου:
250-300 γραμμ. ασπράδια (από 10 αυγά)
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
150 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
50 γραμμ. μαργαρίνη
1 κ.κ. βανίλια υγρή (σε μεγάλα σουπερμάρκετ, στα ράφια ζαχαροπλαστικής)
Για τη διακόσμηση:
1 πακέτο αμύγδαλο φιλέ
ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα βουτύρου: Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα για να μην πάρουν αέρα, τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη ώσπου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη μαργαρίνη, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα. Τοποθετούμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (ή κορνέ). Κόβουμε με ένα κοφτερό, μυτερό, βρεγμένο μαχαίρι (ή με το ροδάκι της πίτσας) το ανοιγμένο φύλλο σε λωρίδες πλάτους 5 εκ., απλώνουμε στην καθεμιά κρέμα βουτύρου και κλείνουμε σχηματίζοντας ρολό. Κόβουμε σε ρολάκια μήκους 4-5 εκ. και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και άχνη ζάχαρη.
• Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πάστα αμυγδάλου με έτοιμο μάρτζιπαν που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.
• Ευχαριστούμε τα ζαχαροπλαστεία «Αγαπητός» που μοιράστηκαν μαζί μας τη συνταγή. Τα ροδίνια είναι αποκλειστική δημιουργία του παππού της οικογένειας, ο οποίος ίδρυσε το πρώτο ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη.