Από την περσινή χρονιά το λεμόνι έχει γίνει το αγαπημένο συστατικό της ζαχαροπλαστικής τέχνης, στην θέση της σοκολάτας!
Σας έχω μια υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή για ρολάκια λεμονιού, τρέλα! Σας την μετέφρασα και σας προκαλώ να μπείτε στην κουζίνα! έχει λίγη αναμονή αλλά αξίζει
Υλικά για την κρέμα λεμονιού
1/2 φλ.τσ. λεμόνι χυμό
1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
3 αυγά
6 κ.σ. βούτυρο
Για την ζύμη
3/4 φλ.τσ. χλιαρό νερό
2 + 1/4 κ.γλ. μαγιά ξερή
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
1 κ.γλ αλάτι
Αρχικά ανακατεύω το νερό με την μαγιά, 2 κ.γλ από την ζάχαρη και το αλάτι και αφήνω 5′.
Στο μεταξύ ετοιμάζω την κρέμα. Πρώτα βάζω σε κατσαρολάκι την ζάχαρη και το λεμονοχυμό, ανακατεύω. Μετά ρίχνω τα αυγά, σε μέτρια φωτιά και στο τέλος το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει καλά. Αποσύρω και την αφήνω να κρυώσει καλά.
Ξαναγυρνάω στην ζύμη. Στο μπωλ με την μαγιά, προσθέτω, την υπόλοιπη ζάχαρη, 1/4 φλ.τσ. γάλα, 1 αυγό, 1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο, 4,5 φλ.τσ. αλεύρι γοχ σιγά σιγά.
Ζυμώνω για 5′. Μετά αφήνω σε μπωλ για 1 ώρα σκεπασμένο με πετσέτα.
Ανοίγω την ζύμη σε πάχος μισού εκατοστού.
Απλώνω την κρύα κρέμα λεμονιού
Κόβω σε λωρίδες και τυλίγω σε ρολάκια.
Τα βάζω σε ταψάκι με λαδόκολλα, και σκεπάζω για 1-2 ώρες.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 20′ το πολύ!
Σερβίρω από πάνω με την κρέμα λεμονιού που κράτησα, 1/2 φλ.τσ. από την αρχή.