Ένα πανεύκολο ρολό κιμά που είχα δημοσιεύσει τον Οκτώβριο του 2015 στην σελίδα “Τι μαγειρεύουμε σήμερα”
Υλικά:
(για 4-6 άτομα, ανάλογα πόσες φέτες θα βάλετε στο πιάτο)
750 κιμά (μοσχάρι ή ανάμεικτο)
1 κρεμμύδι μέτριο
2 κσ φρυγανιά
1 φέτα ψωμί ψίχα μουσκεμένο
1 αυγό
αλάτι-πιπέρι
1κσ ρίγανη
Για τις πατάτες:
πατάτες
Λάδι
χυμό από 1/2 πορτκάλι
χυμο από 1/2 λεμόνι
Σε ένα ταψάκι ή πυρεξάκι, βάζω λαδόκολλα και βάζω το ρολό κιμά (απλώς το πλάθω μακρουλό). Κόβω χοντροκομμένες τις πατάτες και τις αλατίζω- λαδώνω. Ρίχνω λίγο νερό, να γεμίσει η επιφάνεια του πάτου, και ρίχνω λάδι 1-2 κουταλιές, πάνω στο ρολό. Ψήνω στους 200 για 1/2 ώρα και μετά ρίχνω το μίγμα πορτοκάλι-λεμόνι πάνω στις πατάτες (αν μπει από την αρχή θα πετσιάσουν οι πατάτες) Ψήνω για άλλα 10 στον αέρα. Βέβαια ανάλογα με τον φούρνο σας και την δύναμή του πράξτε ανάλογα! Καλή όρεξη και του χρόνου!