Από την καλή μας φίλη Δέσποινα Κωβαίου
Καλησπερα με υγεια !!!
Σημερα σας εχω … ρυζογαλο δια χειρος … Δεσποινας !!!
Υλικα
1/2 φλ. ζαχαρη
1 βανιλια
1 φακελο ανθος αραβοσιτου Γιωτης ( βανιλια )
1 λιτρο γαλα
6 κουταλιες ρυζι καρολινα
1 ξυλακι κανελας
1 πορτοκαλι ( το χυμο του )
Εκτελεση
Βραζουμε το ρυζι και μολις βρασει το στραγγιζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει .
Σε ενα μπωλ ανακατεβουμε το ανθος αραβοσιτου , τη βανιλια , το χυμο πορτοκαλιου και λιγο απο το κρυο γαλα μας .
Επειτα γεμιζουμε την κατσαρολα μας με το υπολοιπο γαλα και αφηνουμε να ζεσταθει λιγο , ριχνουμε τη ζαχαρη μεσα και ανακατευουμε . Προσθετουμε το ρυζι και ριχνουμε και το υπολοιπο μειγμα απο το μπωλ ανακατευοντας συνεχως .
Μην ξεχασετε το ξυλακι κανελας !!!
Περιμενουμε να δεσει !!!