Από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Μη με ρωτήσετε πώς λέγονται, γιατί τα είδα σ ένα Αραβικό κανάλι στο YouTube.
Τηγανο- ψητές πιτιτσες με φρέσκα κρεμμυδάκια και φέτα Ήπειρος ελαφρύ.
Το ζυμάρι πολύ απλό: 750γρ αλεύρι γοχ 450γρ χλιαρό νερό 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι ξερή μαγιά ,στη μύτη απ το κουταλάκι ζάχαρη και μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι ( αντί για κρέμα γάλακτος, που έλεγε η συνταγή ).
Αφηνω 1 ώρα να φουσκώσει.
Ψιλοκοβω 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια και προσθέτω τριμμένη φέτα Ήπειρος ελαφρύ. Χωρίζω τη ζύμη σε 6 μεγάλες μπάλες. Ανοίγω φύλλο, αλειφω λίγο μαλακό βούτυρο με μια μαριζ ( συνολικά 150γρ βούτυρο για τα 6 πιτακια), ριχνω γέμιση, κόβω μια ακτίνα και τυλιγω περιμετρικά τον κύκλο. Πατάω τον κώνο που σχηματίζεται με το χέρι κι αφήνω στην άκρη. Τα βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα. Έπειτα τ ανοίγω πατώντας με τα χέρια και τηγανιζω με ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικο, σκεπασμένα σε μέτρια φωτιά. Γίνονται πολύ νόστιμα κι αφράτα και σχηματίζουν πολλά φυλλαράκια!