Σαλάτα με χαμηλές θερμίδες
είναι ένα πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε ως πρωινό, ως μέρος γεύματος ή ως ένα ελαφρύ δείπνο.
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι ντοματίνια (225 γραμμ.)
- Ένα αγγούρι
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι (20 γραμμ.)
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό (20 γραμμ.)
- ¼ φλιτζάνι φέτα (37 γραμμ.)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (32 γραμμ.)
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι κόκκινου κρασιού (10 ml)
- Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση (προαιρετικά)
Παρασκευή
- Αφού πλύνετε τα ντοματίνια, κόψτε τα στη μέση και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.
- Ξεφλουδίστε το αγγούρι, αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε το σε κυβάκια.
- Αφαιρέστε τη σάρκα ενός ώριμου αβοκάντο και κόψτε το προσθέτοντάς το στα συστατικά που βρίσκονται ήδη στο μπολ.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο μαϊντανό, φροντίζοντας να ανακατευτούν καλά με τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Προσθέστε τη φέτα κομμένη σε κύβους και ανακατέψτε προσεκτικά.
- Στο πλάι, ετοιμάστε ένα ντρέσινγκ με το ελαιόλαδο, το ξύδι κόκκινου κρασιού, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατέψτε καλά τα πάντα και, αφού ελέγξετε τη γεύση, αδειάστε το πάνω στη σαλάτα με τις λίγες θερμίδες.
- Συνεχίστε να ανακατεύετε απαλά, ώστε να μην σπάσουν τα ευαίσθητα λαχανικά.
- Σερβίρετε και απολαύστε την.
πηγη meygeia.gr
meygeia.gr