Υλικά (για 4 άτοµα)
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 µεγάλο κόκκινο κρεµµύδι, κοµµένο σε φέτες
-
1 µεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, ψηµένη (από βάζο)
-
300 γρ. κινόα ωμή
-
750 ml ζωµός λαχανικών
-
1 µατσάκι µαϊντανός, χοντροκοµµένος
-
ξύσµα και χυµός από 1 λεµόνι, ακέρωτο
-
αλάτι
-
ελάχιστη ζάχαρη(1/4 κουτ. γλυκού)
-
350 γρ. χαλούµι, κοµµένο σε 8 φέτες
Εκτέλεση
-
Σε ένα µεσαίο τηγάνι ζεσταίνουµε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουµε το κρεµµύδι και την πιπεριά για 2-3 λεπτά, κατόπιν προσθέτουµε την κινόα και µαγειρεύουµε για 3 λεπτά ακόµα. Προσθέτουµε τον ζωµό, σκεπάζουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά στη µεσαία σκάλα και αφήνουµε να σιγοβράσει. Μαγειρεύουµε για 15 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει η κινόα, προσθέτουµε τον µισό µαϊντανό και ανακατεύουµε.
-
Στο µεταξύ ανακατεύουµε το ξύσµα και τον χυµό λεµονιού µε τον υπόλοιπο µαϊντανό και το λάδι, λίγη ζάχαρη και λίγο αλάτι.
-
Σε µια γκριλιέρα ή στο γκριλ του φούρνου ψήνουµε το χαλούµι και από τις δύο πλευρές, µέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Σερβίρουµε τη σαλάτα µαζί µε το χαλούµι, περιχύνοντας µε το µείγµα του λεµονιού.
πηγη tovima.gr