Σούπερ σαλάτα με παντζάρι, μπρόκολο, κοτόπουλο και πέστο από αβοκάντο
Υλικά
250γρ. μπρόκολο μισο-βρασμένο
2 κ.σ. ηλιέλαιο
3 στήθη κοτόπουλου βρασμένα
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
100 γρ. σπανάκι ή μαρούλι
2 παντζάρια μισοβρασμένα, και κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια (ζουλιέν)
1 κ.γλ. μαυροκούκι ή παπαρουνόσπορο
Για το πέστο από αβοκάντο
1 αβοκάντο
βασιλικό
1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
25 γρ. καρύδια
1 κ.σ. ηλιέλαιο
1 λεμόνι, τον χυμό του και το ξύσμα του
Περνάτε το μπρόκολο από το ηλιέλαιο, το βγάζετε και μετά βάζετε το κοτόπουλο να πάρει λίγο χρώμα.
Φτιάχνετε το πέστο. Τα βάζετε τα υλικά σε μούλτι και τα ανακατεύετε. Κρατήστε λίγα φύλλα βασιλικού για διακόσμηση.
Σερβίρετε την σαλάτα σε μπωλ μεγάλο, στο τέλος ρίχνετε το πέστο.
φωτο και συνταγή μεταφρασμένη ειδικά για εσάς από bbcgoodfood.com