Φανταστική σαλάτα με σταφύλια και χαλούμι!
Υλικά:
150 γρ. ανάμικτα πράσινα φύλλα για σαλάτα,
150 γρ. ανάμικτα πράσινα φύλλα για σαλάτα,
75 γρ. πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια,
75 γρ. κόκκινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια,
250 γρ. τυρί χαλούμι,
45 ml / 3 κ.σ. ελαιόλαδο,
φύλλα φρέσκου θυμαριού ή φρέσκου άνηθου για γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα:
60 ml ή 4 κ.σ. ελαιόλαδο,
15 ml ή 1 κ.σ. χυμό λεμονιού,
2,5 ml ή 1/2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ή άνηθο, ψιλοκομμένα,
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, αναμιγνύουμε σε μπλέντερ το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο θυμάρι ή άνηθο και την αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε καλά τα πράσινα φύλλα και τα πράσινα και κόκκινα σταφύλια και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Κόβουμε το τυρί σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε τις φέτες τυριού και τις τηγανίζουμε για λίγο, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά τους. Γυρίζουμε τις φέτες του τυριού να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
Τοποθετούμε τα κομμάτια του τυριού πάνω στη σαλάτα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με κλαράκια φρέσκου θυμαριού ή άνηθου.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Gourmed.gr
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Gourmed.gr