Ρύζι Μαρόκου με μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα!
Υλικά για 4 μερίδες :
-
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
-
2 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
-
2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών (ότι σας αρέσει)
-
250 γρ. λευκό μακρύκοκκο ρύζι
-
500 ml ζωμός λαχανικών
-
400 γρ. ρεβίθια σε κονσέρβα , στραγγισμένα
-
70 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα , κομμένα
-
70 γρ. αποηραμένα σύκα , ψιλοκομμένα
-
1 λεμόνι τουρσί , ψιλοκομμένο (αν έχετε)
-
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
30 γρ. αμύγδαλα , καβουρδισμένα και ξεφλουδισμένα
-
2 κ. σ. κόλιανδρος , ψιλοκομμένος
-
2 κ.σ. μέντα , ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
-
Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίστε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά , μέχρι να μαλακώσει , αλλά να μην πάρει χρώμα .
-
Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε το 1 λεπτό ακόμη.
-
Προσθέστε ανακατεύοντας το μείγμα μπαχαρικών και μαγειρέψτε για 1 λεπτό .
-
Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά , ώστε να πάνε παντού τα μπαχαρικά.
-
Προσθέστε το ζωμό , τα ρεβίθια , τα βερίκοκα , τα σύκα και το λεμόνι.
-
Βάλτε αλάτι και πιπέρι , αφήστε το να πάρει μια βράση και ανακατέψτε καλά .
-
Μαγειρέψτε για 10 – 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το ρύζι .
-
Βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε ανακατεύοντας τα αμύγδαλα , τον κόλιανδρο και την μέντα.
-
Σερβίρετε το ζεστό ή βάλτε το στο ψυγείο και σερβίρετε το κρύο .
-
Προσθέστε τα μυρωδικά μόνο αφότου το ρύζι έχει μαγειρευτεί .
Συνταγή από panosplatritis.health
φωτο ενδεικτική από alexandrospapandreou