Μια εναλλακτική σάλτσα για να σερβίρετε τον μπακαλιάρο σας, το μπέργκερ, την κοτοσαλάτα και την τονοσαλάτα!
Μια πολύ αγαπημένη σάλτσα, την οποία την έμαθα από τον δάσκαλό μου στην σχολή μαγειρικής Σεφ που σπούδασα, είναι η σάλτσα Ρεμουλάντ (Remoulade)!
Μαγιονέζα, με μουστάρδα, αγγουράκια τουρσί (κορνεσόν), κάπαρη, μαϊντανό, εστραγκόν και λίγο αντσούγιας.
Υλικά
-
250 γρ. μαγιονέζα
-
2 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
-
3 τεμ αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
-
20 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
-
5 τεμ. αντζούγιες ψιλοκομμένες/λιωμένες
-
1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό γεμάτη
-
1 κρεμμύδι ξερό μικρό-ψιλοκομμένο
-
1 κρεμμύδι φρέσκο μόνο το πρασινο μερος- ψιλοκομμένο
-
εστραγκόν(εσύ βαζεις μαϊντανό είπαμε) ψιλοκομμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Εκτέλεση πανεύκολη
-
Ψιλοκόβουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μας -σχεδόν λιωμένα- και τα ανακατεύουμε με την μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το γιαούρτι.
-
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι δοκιμάζοντας για να έρθει η γεύση στο γούστο μας. Προσοχή με το αλάτι γιατί είναι αλμυρές και οι αντζούγιες και η κάππαρη.
-
Καλή απόλαυση!
πηγη kserotiefages.gr