από τον καλό μας φίλο και συνεργάτη Γιώργο Χαιρόπουλο
καλημέρα με ένα γλυκό. θα αναφέρουμε όμως και το όνομα του κυρίου Παναγιώτη Δασκαλούδη που μου έδωσε την συνταγή.
ΣΑΜΣΑΔΕΣ ΛΗΜΝΟΥ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
30 φύλλα κρούστας
500 γρ. σουσάμι
250 γρ. καρύδι
250 γρ. αμύγδαλο
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. κοφτές κανέλα
½ κ.σ. γαρύφαλλο
2 βανίλιες
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1500 γρ ζάχαρη
750 γρ. νερό εμφιαλωμένο
3 βανίλιες
½ λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα ένα τα πρώτα 5 φύλλα και βάζουμε το 1/6 της γέμισης και το κάνουμε ρολό.
Επαναλαμβάνουμε.
Το βάζουμε στο ψυγείο 30 λεπτά και μετά το ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170 για 60 λεπτά.
Όταν κρυώσει καλά ετοιμάζουμε το σιρόπι και ρίχνουμε σε κρύο γλυκό το ζεστό σιρόπι.
TIP
Κόβουμε πριν το ψήσιμο σε μερίδες και τοποθετούμε ένα γαρύφαλλο