Για 50 τεμάχια περίπου
Μαλακό αλεύρι 600 γρ,
ψιλό σιμιγδάλι 60γρ.
μπέικιν πάουντερ 30γρ.
καλό βούτυρο 280γρ. (κερκύρας ή άριστον για ζαχαροπλαστική)
ζάχαρη άχνη 180γρ,
4 αυγά και 1 ή 2 κρόκους για επάλειψη,
ξηρούς καρπούς (φουντούκι κυρίως),
σιρόπι με άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε ζάχαρη με βούτυρο και αυγά μαζί να αφρατέψουν.
Μετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν. Μόλις γίνει το ζυμάρι, πλάθουμε σφιχτά σε μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Πιέζουμε με πηρούνι για να πλατύνουν λίγο, βάζουμε από ένα φουντούκι στην μέση.
Βάζουμε να ψηθούν στους 180, αντιστάσεις, για 40-45′.
Τα βγάζουμε, καυτά όπως είναι, ρίχνουμε χλιαρό σιρόπι.
Αφήνουμε να ρουφήξουν.
Για το σιρόπι
Σιρόπι: 1 κιλό ζάχαρη, 330 νερό, 2 βανίλιες σκόνη, φλούδα από 1 πορτοκάλι και φλούδα και χυμό από 1 μέτριο λεμόνι, ένα ξύλο κανέλας και 1 κουταλιά γλυκόζη, βράζουμε για 2′ όχι περισσότερο!
Ο ζαχαροπλάστης είναι ο κ. Χαλίλ Ιμπραχίμ Σουλεϊμάν
φωτο: forumagazines.gr, Κείμενο Ελένη Μανίκα, φωτο Γρηγόρης Λεοντιάδης