Από την καλή μας φίλη Έλλη Θεοφύλακτου
Καλησπέρα κορίτσια σήμερα έφτιαξα σφολιάτα.
Τη χρησιμοποιώ για αλμυρές πίτες,πίτσα,κορνεδάκια,ταρτάκια.
Σφολιάτα υλικά:11/2 κιλο αλεύρι,λίγο αλάτι,
1φακελακι μπέικιν, 3 κ,σ λάδι και χλιαρό νερό όσο πάρει,1 πλάκα βιτάμ (όχι σοφτ) και λίγο ακόμα, για το βουτύρωμα του φύλλου.
1 αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μια ώρα περίπου
2 ανοίγουμε σε φύλλο ,όσο μπορούμε μεγάλο και ρίχνουμε βιτάμ σε όλη την επιφάνεια, κόβουμε σε κομμάτια τη ζύμη τα ανοίγουμε λίγο και τα βάζουμε στο κέντρο του φύλλου,το ενα πάνω στο άλλο.
Καλή επιτυχία