Σφολιάτσα Σύρου ή “Μαστιχάκι”
Υλικά
1/4 του κιλού φύλλο κρούστας (250 γρ)
1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 φλυτζάνι σιμιγδάλι
4 αυγά
1 φλυτζάνι σουσάμι
1 φλυτζάνι αμύγδαλα
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού ανθόνερο
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
4 φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
Εκτέλεση
Στρώνουμε σε μακρόστενο ταψί τα μισά φύλλα, ένα-ένα βουτυρωμένα. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το σουσάμι, τα αυγά, το μισό ανθόνερο και τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα και καβουρντισμένα.
Pίχνουμε το μείγμα στο ταψί και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και ψήνουμε τη σφολιάτα στους 180ο , αντιστάσεις, περίπου 50′.
Έπειτα μόλις βγει, μετά από 5-6′ ,την ραντίζουμε με το ανθόνερο και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
πηγη http://apopsy.blogspot.com, φωτο sweetly.gr