Γρεναδίνη (σιρόπι ροδιού)! πώς την φτιάχνουμε;
θα θυμάστε που την βάζαμε σε κοκτέιλς!
Υλικά
- 8 μεγάλα ρόδια (για περιπου 1 λίτρο χυμό ροδιου)
- 800 γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλακι κανελας
Εκτέλεση
-
- Στυβουμε τα ροδια και περνατε το χυμο τους απο λεπτο σουρωτηρι.
- Τον βαζουμε σε ενα κατσαρολακι με τη ζαχαρη.
- Αφηνουμε τα υλικα να βρασουν (ανακατευοντας στην αρχη) και, αν χρειαστει, ξαφριζουμε.
- Μολις λιωσει η ζαχαρη, προσθετουμε την κανελα.
- Αφου το σιροπι δεσει, το βγαζουμε απο τη φωτια και αφαιρούμε την κανελα.
- Περιμενουμε να κρυωσει και το βαζομε σε αποστειρωμενα δοχεια.
tips:Φροντίζουμε τα δοχεια να μην ειναι μεγαλυτερα απο οσο χρειαζεται (όπως και σε όλα τα ποτά), γιατι ο αερας θα αλλοιωσει το σιροπι.
Αντικαθιστούμε για αλλιώτικη γεύση το σιρόπι, αντι για μελι, στους λουκουμαδες, τηγανιτες, γιαουρτι, ακομη και για να περιχυσετε κρεατικα.
πηγη greekmasa.gr