Κολατσιό εκατομμυρίων για μικρά και μεγάλα παιδιά!
Σερβίρεται με μέλι, με φρούτα, με τυριά, με αλλαντικά,με ότι θέλετε
Υλικά
- 1 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό ή πρόβειο (αυτό με πέτσα)
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγά
- 1/4 ποτηριού του νερού ηλιέλαιο
- 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι
- 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και χτυπάτε λίγο το μείγμα ώστε να έχετε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.
Ζεσταίνετε το τηγάνι και περνάτε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.
Βάζετε κουταλιές στο τηγάνι πατάτε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχετε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη (όπως κάνουμε στους λουκουμάδες) και να μπορείτε να ακουμπάτε τη ζύμη στο τηγάνι.
Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζετε 1-2 φορές και είναι έτοιμες!
πηγη foodmaniacs.gr