από την καλή μας φίλη Βούλα Αραμπατζή
Σιροπιαστο γιαουρτογλυκο με Βερύκοκα!! Ελαφρύ και νόστιμο! Εγώ το έφτιαξα ανάποδα γιατί ήθελα να δοκιμάσω την φόρμα μου! Γίνεται εξίσου νόστιμο αλλά η συνταγή είναι το αντίθετο δηλαδή η ζύμη κάτω και τα Βερύκοκα επάνω! Η συνταγή είναι της Voula Damala και την ευχαριστώ πολύ! ❣️ ❤️ ❣️ ❣️
☆ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ☆
Γρηγορο, ευκολακι κ με υλικα που εχουμε ολοι σπιτι μας κ δεν στοιχιζουν τιποτα… η νοστιμια του το κατι αλλο… δεν ειναι ιδιαιτερα γλυκο, εγω πιστευω οτι τα συνοδευτικα καφε δεν πρεπει να ειναι ιδιαιτερα γλυκα… ειχα κατι βερυκοκα διαμαντοπουλου στο ψυγειο, κ μου ηρθε ιδεα για ενα γλυκακι… το εφτιαξα αλλα δεν ηξερα πως να το πω…😂😂😂 ο γιος μου προτεινε αυτο κ μου αρεσε η ιδεα!!!
Εβαλα γυρω στα 15 βερικοκα που ειχα αφαιρεσει κουκουτσι.
Πρωτα εκανα το σιροπι.
Σε κατσαρολακι εβαλα
1 κουπα ζαχαρη
Μιση κουπα νερο
Μιση κουπα χυμο πορτοκαλι
Εβρασα για 2 λεπτα κ το αφησα να κρυωσει μετα ψυγειο. Οσο πιο παγωμενο τοσο το καλυτερο…😂😂
Κρυο σιροπι-ζεστο γλυκο
Για τη ζυμη
2 κεσεδακια γιαουρτι στραγγιστο των 200 γρ το καθενα συνολο 400 γρ. (Το γραφω για τα μελη στην Αμερικη)
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα σπορελαιο
1/2 κουπα χυμο απο φρεσκα πορτοκαλια
1 κουτ γλυκου κοφτο σοδα
1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
1/2 κουπα αλευρι για ολες τις χρησεις
Σε μπολ εβαλα τα γιαουρτια με τη ζαχαρη κ τα ανακατεψα με μια μαριζ. Προσθεσα το σπορελαιο, τον χυμο ανακατεμενο με τη σοδα (προσοχη!!! Αφριζει)
Τελος σιμιγδαλι κ αλευρι. Ολο κ ολο 3 λεπτα…
Εβαλα σε αποσπωμενη φορμα 30αρα κ εβαλα απο πανω τα βερικοκα μισα κ αμυγδαλο φιλε κ εψησα μια ωρα περιπου στους 180 στις αντιστασεις.
Να εχετε μια ομορφη Κυριακη!!!😍😍😍