Σκορδαλιά με αμύγδαλο από τη Νίσυρο!
(μπορείτε να την απολαύσετε στο Εμπορειό, στο “Μπαλκόνι του Εμπορειού”)
Υλικα
- 4 φετες σταρενιο ψωμι μουσκεμενο και στιμενο
- 4 πατατες βρασμενες και ξεφλουδισμενες
- 250 γραμ αμυγδαλοψιχα
- 8-10 σκελιδες σκορδο
- 1/2 φλυτζανι ελαιολαδο
- χυμο λεμονιου
- 1/2 φλυτζανι ξυδι
- αλατι
Εκτέλεση
- Χτυπαμε στο μπλεντερ το σκορδο με το αλατι
- προσθετουμε τα αμυγδαλα και συνεχιζουμε το χτυπημα να γινουν αλοιφη
- ριχνουμε τις πατατες ζεστες και το ψωμι καλα στιμμενο και χτυπαμε καλα
- συνεχιζοντας το χτυπημα προσθετουμε σιγα σιγα το λαδι το ξυδι και το λεμονι
- η σκορδαλια μας ειναι ετοιμη
πηγη greekmasa.gr, φωτο από tripadvisor