από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Ένα σκορδόψωμο διαφορετικό απ τ’άλλα αφράτο και μοσχοβολιστό γεμισμένο με κασέρι και καπνιστό μπέικον.
Η συνταγή ειναι απ τις Χρυσές Συνταγές αλλά έκανα τροποποιήσεις.
Τα υλικά για το ζυμάρι με το μάτι στο περίπου:
700γρ αλεύρι γοχ
400ml χλιαρό γάλα
1 γεμάτο κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3/4 της κούπας τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι
και 1 αυγό.
Το άφησα να σταθεί 1 ώρα.
Το άνοιξα σε φύλλο , χάραξα με ροδέλα λωρίδες οριζόντια και κάθετα κι έβαλα στις σχισμές μπαστουνακια κασέρι και λωρίδες καπνιστό μπέικον.
Πολτοποιησα 2 σκελίδες σκόρδο σε 75γρ μαλακό βούτυρο και πρόσθεσα ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο. Αλλειψα κι έψησα σε προθεμασμένο φούρνο στους 190 στον αέρα για μισή ώρα και προς το τέλος πάνω κάτω αντιστάσεις.