Χοιρινά σνίτσελ στον φούρνο! (ανάλογα κάνετε και με κοτόπουλο)
Υλικά:
4 χοιρινά σνίτσελ
2 αυγά
μισό φλυτζάνι γάλα
μισή κ.γ. μουστάρδα
φρυγανιά
αλεύρι
τυρί τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
4 χοιρινά σνίτσελ
2 αυγά
μισό φλυτζάνι γάλα
μισή κ.γ. μουστάρδα
φρυγανιά
αλεύρι
τυρί τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τα σνίτσελ και τα αφήνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει η υγρασία.
Αλευρώνετε και από τις δύο πλευρές τα σνίτσελ.
Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά.
Προσθέτετε το γάλα, τη μουστάρδα και το τριμμένο τυρί και συνεχίζετε για λίγο το χτύπημα.
Σε ένα άλλο, επίσης βαθύ, πιάτο ανακατεύεται καλά τη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι.
Απλώνετε μία λαδόκολλα στη σχάρα στη μέση του φούρνου και προθερμαίνετε στους 180-200 βαθμούς, αντιστάσεις
Παίρνετε ένα ένα τα σνίτσελ τα βουτάτε πρώτα στο πιάτο με το αυγό και μετά σε αυτό με την φρυγανιά. Πάντα και στις δύο πλευρές.
Τα βάζετε την σχάρα, ραντίζετε ελαφρά με ελαιόλαδο και ψήνετε στην ίδια θερμοκρασία για μισή ώρα.
Πλένετε καλά τα σνίτσελ και τα αφήνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει η υγρασία.
Αλευρώνετε και από τις δύο πλευρές τα σνίτσελ.
Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά.
Προσθέτετε το γάλα, τη μουστάρδα και το τριμμένο τυρί και συνεχίζετε για λίγο το χτύπημα.
Σε ένα άλλο, επίσης βαθύ, πιάτο ανακατεύεται καλά τη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι.
Απλώνετε μία λαδόκολλα στη σχάρα στη μέση του φούρνου και προθερμαίνετε στους 180-200 βαθμούς, αντιστάσεις
Παίρνετε ένα ένα τα σνίτσελ τα βουτάτε πρώτα στο πιάτο με το αυγό και μετά σε αυτό με την φρυγανιά. Πάντα και στις δύο πλευρές.
Τα βάζετε την σχάρα, ραντίζετε ελαφρά με ελαιόλαδο και ψήνετε στην ίδια θερμοκρασία για μισή ώρα.
Αν ψήσετε στον αέρα, μειώνετε την θερμοκρασία στους 160 περίπου, ψήνετε στην μέση του φούρνου
Μόλις δείτε πως έχουν ροδίσει τα βγάζετε.
πηγη apithano.gr