από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Μιλφειγ με καραμελωμενες μπανάνες.
Η συνταγή είναι της Βούλας Δαμαλα απ τις συνταγές της Γκολφως,
Αντί για φράουλες έβαλα καραμελωμενες μπανάνες ( σε αντικολλητικο με ελάχιστο αγελαδινό βούτυρο) και αντικατέστησα την κρέμα γάλακτος στη σαντιγί με φυτική Ermol με λίγη άχνη και 1 βανίλια.
Για την κρέμα πατισερι
Χτύπησα 2 αυγά, έριξα 200 ml γάλα κι ενσωματωσα λιγο λίγο 60γρ αλεύρι.
Έριξα σιγά σιγά στα υπόλοιπα 300ml απ το γάλα που έβραζε.
Μόλις επηξε, πρόσθεσα 20γρ βούτυρο και 1 βανίλια.
Σκεπασα με μεμβράνη και μετά στο ψυγείο να κρυώσει.
Χαραξα 1 σφολιατα στα 3, τρυπησα με πιρούνι κι έψησα σε προθερμασμένο φούρνο για 15′ στους 200.
Γύρισα μεριά, πάτησα λίγο με το πιρούνι κι έψησα γι άλλα 10′ στους 180.
Χτύπησα την σαντιγί και πρόσθεσα 1 κούπα απ την πατισερι και φετουλες απ’ τις καραμελωμενες μπανάνες.
Έκανα στρώσεις σφολιάτας και κρέμας εναλλάξ.
Τις μπανάνες τις καραμελωσα για να ενταθεί το άρωμα τους και να μη μαυρίσουν στο στόλισμα.
Το πόσο έδεσαν οι διακριτικές γεύσεις της αναλαφρης κρέμας και της μπανάνας δεν περιγράφεται!