Ένα πολύ υγιεινό γλυκό, με δημητριακά, γιαούρτι, μέλι και κουβερτούρα!
Σοκολάτα μασίφ σε κάθε κουταλιά!
Εύκολο πολύ, υλικά υγιεινά!
Υλικά για την βάση (για ταψάκι με σούστα 20 εκ, αλλιώς θα βγει πιο ρηχό το γλυκό, δεν πειράζει είναι πολύ χορταστικό)
3 κούπες τσαγ. δημητριακά ολικής
1 κούπα τσ. νιφάδες βρώμης
3 κ.σ. βούτυρο (θα το λιώσετε)
1 1/2 κ.σ. μέλι
Κρέμα
400 γρ. κουβερτούρα (σπασμένη σε μικρά κομμάτια)
2/3 φλ.τσ. γάλα ζεσταμένο αρκετά (λίγο πριν βράσει)
Γιαούρτι 200γρ (κυρίως στραγγιστό)
1-2 βανίλιες
Η διαδικασία είναι σαν το τσιζκέικ
Πρώτα βάζουμε την βρώμη σε ένα ταψάκι και την ψήνουμε ελαφρά για 20′, στους 180, αντιστάσεις. Πού και πού ανακατεύουμε να ψηθεί .
Σε μούλτι, βάζουμε τα δημητριακά, την βρώμη ψημένη, να γίνουν σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπωλ και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα με σούστα, πολύ καλά να ισιώσει. Βάζουμε για 1/2-1 ώρα στο ψυγείο.
Κάνουμε την κρέμα. Βάζουμε σε μπωλ την σπασμένη κουβερτούρα και περιχύνουμε με το πολύ ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα. (αν θέλουμε κάνουμε μπεν μαρί)
Αφού λιώσει η σοκολατα καλά, ρίχνουμε το γιαούρτι και την βανίλια.
Βάζουμε το μείγμα πάνω στην βάση και μετά για 2 ώρες στο ψυγείο. πηγή sintayes.gr