ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πιο εύκολη, άνετα την ετοιμάζει ένα παιδί, εμένα την έκανε ο μικρός μου, 7 ετών.
Είναι μούρλια, είναι μπουκιά και συχώριο!
Μπείτε τώρα στην κουζίνα, τα υλικά είναι εύκολα.
Οι ρωγμές που βλέπετε στις φωτο είναι φουλ σοκολατένιες!
Για τη σοκολατόπιτα
- 1¼ φλ. αλεύρι
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 1/4 φλ. κακάο
- 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 βανίλια
- 1 φλ. γάλα (ή φυτικό γάλα)
- 50 γραμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο (ή φυτικό βούτυρο)
- λίγο βούτυρο ακόμα για το ταψί
Για την ολοκλήρωση της συνταγής
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1/4 φλ. κακάο
- 1⅓ φλ. βραστό νερό
παγωτό ή σαντιγύ για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά ,το λιωμένο κρύο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα δυνατά όλα μαζί.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό, πυράντοχο σκεύος, 20×30 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Είναι ώρα για βρέξιμοτου γλυκού. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της ωμής σοκολατόπιτας . Περιχύνουμε σιγά σιγά όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας µε το βραστό νερό.
(μην φοβηθείτε, θα το απορροφήσει όλο!)
Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια της.
Ή στις αντιστάσεις στους 180°C, στην κάτω σχάρα για 35-40΄περίπου.
Είναι μια σοκολατόπιτα που όταν την κόβεις, το δικό της σοκολατένιο σιρόπι έχει ποτίσει κάθε μπουκιά.
Προσοχή! Η σοκολατόπιτα στιγμής δεν κόβεται. Τη σερβίρουμε µε κουτάλα μέσα από το πυράντοχο σκεύος που την ψήσαμε, βάζοντας στο πλάι παγωτό ή λίγη σαντιγί.
πηγη Μπαρμπαρίγου