Αρμενοβίλ!
Το σύνθετο ονειρεμένο Θεσσαλονικιώτικο παγωτό, σε σχετικά εύκολη εκδοχή!
(αλλιώς θέλετε έναν σεφ στην κουζίνα για βοήθεια)
Υλικά
θα χρειαστείτε 2 μακρόστενες φόρμες κεικ
1 φυτική σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
3 βανίλιες
500 ml κρέμα γάλακτος (όχι με χαμηλά λιπαρά, την κανονική 35%)
150 γραμμ. σοκολάτα τεμαχισμένη
10 μαρεγκάκια
καρπούς Για τους ξηρούς
150 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα
150 γρ φυστίκι αιγίνης
200 γρ ζάχαρη
Για το γλάσο σοκολάτας
350 ml κρέμα γαλακτος
2 κουβερτούρες
Για τα μαρεγκάκια
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
3 ασπράδια αυγού
1 βανίλια
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε πρώτα τους ξηρούς καρπούςβάζουµε τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι και αφήνουµε να λιώσει σε χαµηλή φωτιά.
- Προσθέτουµε τα αµύγδαλα και το φυστίκι αιγίνης, ανακατεύουµε να καλυφθούν µε την καραµέλα.
- Τα αδειάζουµε σε λαδόκολλα και τα αφήνουµε να κρυώσουν για 15΄ (τελείως). Τα σπάµε µε γουδί.
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα μαρεγκάκιαχτυπάµε τα ασπράδια στον κάδο του µίξερ.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και φτιάχνουμε με 2 κουτάλια μερίδες απο μαρεγκάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 C για 1 ώρα. Τα αφήνουµε να κρυώσουν καλά.
- Ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την κρέμα μας. Χτυπάµε για 5΄-6΄ δυνατά τη φυτική σαντιγί στο μίξερ.
- Προσθέτουµε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουµε το χτύπηµα για 3΄-4 ‘(μπωλ 1).
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ (μπωλ 2).
- Ανακατεύουμε απαλά μπωλ 1 με μπωλ 2, προσθέτοντας επιπλέον τους ξηρούς καρπούς που έχουμε ετοιμάσει,τα μαρεγκάκια και την τριμμένη σοκολάτα.
- Ντύνουμε 2 μακρόστενες φόρμες του κεικ με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε το μείγμα σ αυτές.
- Αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσουν για τουλάχιστο 8 ώρες.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας ζεσταίνουμε σ ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα.
- Μετά από 8 ώρες ξεφορµάρουµε,αναποδογυρίζουµε το αρµενοβίλ και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.
πηγη cookpad.com, φωτο από tripadvisor