Πάμε να δούμε σήμερα το υπέροχο και λιγωματικό σουφλέ τυριών!
Αυθεντική συνταγή!
(μην μπερδεύετε το σουφλέ τυριών με παραλλαγές ζυμαρικών κλπ)
Το γαλλικό σουφλέ τυριών συνοδεύεται πολύ ωραία με μια πολύχρωμη σαλάτα και τρώγεται ζεστό. Θα το ψήσετε σε στρογγυλό πυρέξ χωρίς να ανοίγετε συνεχώς το φούρνο προκειμένου να φουσκώσει.
Υλικά για 4-5 άτομα
4 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
400 γρ. γάλα
100 γρ. κεφαλοτύρι
100 γρ. γραβιέρα
100 γρ. έμενταλ
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γρ. αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
100 γρ. κεφαλοτύρι
100 γρ. γραβιέρα
100 γρ. έμενταλ
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γρ. αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Οδηγίες παρασκευής
Λιώνουμε το βούτυρο (μη κάψει) σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλο το αλεύρι, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα, πρόσθετουμε τους κρόκους αχτύπητους και τελευταία τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύουμε ελαφρά με σύρμα.Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με πολύ λίγο αλάτι και τη ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθεί η μαρέγκα με τα υπόλοιπα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ το πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο για 30′ με 35′ στους 180
κείμενο newslink φωτο i-food.gr