Μια μοναστηριακή συνταγή, Αλάδωτη Σούπα με λαχανικά και ταχίνι
Υλικά
2 μέτρια καρότα
2 μέτριες πατάτες
1 κολοκυθάκι
1 πράσο
1 μικρό κρεμμύδι
2 κλαδιά σέλινο
2 κ.σ. αστράκι
50 γρ. ταχίνι
2 λεμόνια (το χυμό)
Αλάτι, πιπέρι
2 μέτριες πατάτες
1 κολοκυθάκι
1 πράσο
1 μικρό κρεμμύδι
2 κλαδιά σέλινο
2 κ.σ. αστράκι
50 γρ. ταχίνι
2 λεμόνια (το χυμό)
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε κύβους. Αχνίζουμε κρεμμύδι, σέλινο, πατάτα, καρότο και πράσο. Βάζουμε στη φωτιά 1 λίτρο νερό και βράζουμε για 15 λεπτά τα λαχανικά με ανοιχτό καπάκι. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το αστράκι και το κολοκυθάκι και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σούπα να γίνει χλιαρή.
Χτυπάμε στο μπλέντερ μια κουτάλα από το ζωμό (στραγγισμένο) με το μισό λεμόνι και το ταχίνι μέχρι να ασπρίσουν και τα προσθέτουμε στη χλιαρή σούπα. Σερβίρουμε, διορθώνοντας τη γεύση με χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
πηγη agiameteora-friends.net