από την καλή μας φιλη Πολύμνια
Σούπα
Συνταγή από τα Σούρμενα του Πόντου.
Το εφτιαχναν την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγαλο Σάββατο γιατι δεν εχει λάδι.
Υλικά για 4 μερίδες
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού φασόλια
10 φύλλα λαχανίδα χωρίς τα κοτσάνια
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόνη μουστάρδα
Τζίντζερ
Μπουκοβο
1 μικρό κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια
Σκόρδο (προαιρετικά)
Εκτελεση
Βουλιάζουμε τα φασόλια από το βράδυ. Το πρωί τα βράζουμε μαζί με το κρεμμύδι και λίγο αλάτι. Σε ενα κατσαρολάκι ψιλοκόβουμε την λαχανίδα και την βράζουμε. Αφού βράσουν τα Ρίχνουμε όπως είναι και με τον ζωμό τους μέσα στην κατσαρόλα με ρα φασόλια. Παίρνουμε λίγο ζωμό σε ένα μπωλ και προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει χυλός. Μετά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το δίνουμε μια βράση. Έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή επιτυχία!!