Σουπιές κρασάτες!
(μπορείτε να τις εμπλουτίσετε και με ρύζι ή ζυμαρικά στο σερβίρισμα )
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές
- 5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο χωρίς το φύτρο
- 1 ποτήρι του νερού λευκό και ξηρό κρασί
- 3 κ.σ. ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
- 2 φύλλα δάφνης
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό πιπέρι)
Εκτέλεση
- Καθάρισε τις σουπιές καλά. Μπορείς να το ζητήσεις και από τον ψαρά σου! Κόψε σε ροδέλες και άφησε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν
- Βάλε το ελαιόλαδο να κάψει σε μεγάλη και σόταρε τα κρεμμύδια, μαζί με το σκόρδο να γυαλίσουν
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τις σουπιές και συνέχισε το σοτάρισμα να πιούν τα υγρά τους
- Σβήσε με το κρασί, αφήνοντας τη φωτιά στο δυνατό να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ
- Χαμήλωσε τη φωτιά και συμπλήρωσε τα υπόλοιπα υλικά. Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαΐ να σιγοβράσει
πηγή tlife