Απίθανη συνταγή!
Συστατικά
-
600 γρ σουπιές
-
4-5 μεγάλες πατάτες (600-750 γρ.)
-
4 σκελίδες σκόρδο
-
1 κόκκινη πιπεριά
-
60 γρ. Ψιλοκομμένο λάχανο
-
1 μπουκέτο κρεμμύδια
-
2 φύλλα δάφνης
-
1 κρεμμύδι
-
Μάραθο
-
Γλυκιά πάπρικα
-
Μαύρο πιπέρι
-
Αλάτι
-
Ελαιόλαδο
Πώς γίνεται
-
Ζεσταίνουμε 40γρ λάδι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με ολόκληρο το σκόρδο και το δάφνη, τηγανίζουμε για 2 λεπτά.
-
Προσθέστε την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά τετράγωνα και τηγανίστε για 8-10 λεπτά.
-
Προσθέστε το πολύ, πολύ ψιλοκομμένο λάχανο, ανακατεύοντας όλα τα συστατικά έτσι ώστε το μείγμα να μην κολλήσει στο τηγάνι. Προσθέστε ένα κλαδάκι μάραθου, αλατιού, πιπεριού και γλυκιάς πάπρικας και τηγανίστε για περίπου 8-10 ακόμη λεπτά, έως ότου τα πάντα γίνουν χρυσό καφέ.
-
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, διατηρήστε το σε ένα μπωλ και αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης, σκόρδο και μάραθο.
-
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε μια ποσότητα λαδιού και τις σουπιές σε κύβους. Καλύψτε το τηγάνι και τηγανίστε για περίπου 10 λεπτά.
-
Όταν είναι χρυσό καφέ, προσθέστε τις σουπιές στα διατηρημένα λαχανικά. Ανακατέψτε καλά, δοκιμάστε και ανακατέψτε με αλάτι και πιπέρι.
-
Εν τω μεταξύ, τηγανίζουμε τις πατάτες κομμένες σε πολύ μικρούς κύβους με δύο σκελίδες σκόρδο. Προσθέστε τις πατάτες με το μείγμα σουπιών και τη σάλτσα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα.
πηγη lasrecetascocina.com