Κέικ αμυγδάλου από Ισπανία-Μαγιόρκα!
ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
-
6 αβγά
-
1 πρέζα αλάτι
-
200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
-
Στη μύτη του μαχαιριού τριμμένη βανίλια
-
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι
-
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι
-
200 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
-
1 κουτ. γλυκού κανέλα
Για το σερβίρισμα
-
Λίγη άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
-
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, τους κρόκους αβγών, την βανίλια, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού μέχρι να γίνουν κρέμα.
-
Τώρα προσθέτουμε τα αμύγδαλα και να ανακατεύουμε .
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ασπράδια στο μείγμα αμυγδάλου και διπλώνουμε προσεκτικά με τη μαριζ.
-
Βάζουμε τη ζύμη σε μια στρόγγυλη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (⌀ 26 cm).
-
Ψήνουμε το κέικ αμύγδαλο στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 55 λεπτά.
-
Κάνε τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο!
-
Όταν το κέικ αμυγδάλου ψηθεί , αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα και στη συνέχεια πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.
Εάν είναι απαραίτητο, καλύψτε το κέικ με αλουμινόχαρτο προς το τέλος του χρόνου ψησίματος για να μην μαυρίσει πολύ.
πηγη sintagesmagirikis.gr