Σπιτική πηκτίνη από μήλα
Η πηκτίνη περιέχεται σε πολλές τροφές και αποτοξινώνει φυσικά το σώμα μας από τα βαρέα μέταλλα τους ρύπους και τα χημικά.
(Χρησιμοποιείται ως έκδοχο στην ιατρική, στα γλυκά και σαν σταθεροποιητής σε χυμούς φρούτων και ποτα που περιέχουν γάλα, καθώς και ως πηγή φυτικών ινών.)
Υλικά
- 1 κιλό μήλα πράσινα
- 1 λίτρο νερό
Παρασκευή
Πλένετε πολύ καλά τα μήλα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. (Προσοχή: Μην αφαιρέσετε τη φλούδα και τα κουκούτσια. Εκεί βρίσκεται ένα πολύ σημαντικό μέρος της πηκτίνης). Βάζετε τα μήλα στο νερό και τα αφήνετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Μετά την πρώτη βράση χαμηλώνετε τη φωτιά στη μέση και αφήνετε για άλλα 20 λεπτά περίπου. Στραγγίζετε τα μήλα σας καλά και φιλτράρετε το υγρό με ένα ψιλό τούλι. Βράζουμε εκ νέου σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα νερού… και ιδού η πηκτίνη σας. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για μαρμελάδες ή οτιδήποτε χρειάζεται πήξιμο και φυσικά για την αποτοξίνωσή σας.
Διατηρείται στο ψυγείο για 6 μήνες
πηγή enallaktikidrasi.com