από τον καλό μας φίλο Βαγγέλη Λασπίτη
Υλικα:
2 φυλλα σφολιατας
Παστα ελιας
Γραβιερα τριμμενη
1 αυγο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα.
Ανοιγουμε το ενα φυλλο σφολιατας.
Απλωνουμε στο μισο φυλλο παστα ελιας περιπου 1 με 1 1/2 χιλιοστο αφηνοντας 1 εκατοστο κενο περιμετρικά. Πασπαλιζουμε με γραβιερα. Αλοιφουμε περιμετρικα το φυλλο με το αυγο.
Διπλωνουμε το κενο φυλλο επανω στο ηδη γεμισμενο και πιεζουμε ελαφρος ολη την επιφανεια. Πιεζουμε λιγο παραπανω τις ακρες.
Με ενα μαχαίρι κοβουμε σε λωρίδες 1 με 2 εκατοστά.
Τα τοποθετουμε στο ταψι δινοντας τα σχημα. Αλοιφουμε με αυγο και ψηνουμε για 17 λεπτα.