Λεπτό ή αφράτο;
Είναι και θέμα γούστου, είναι και θέμα καταγωγής, γενικά θα λέγαμε ότι οι συνδυασμοί ζυμαριού και υλικών είναι εκατοντάδες!
Τα βασικά συστατικά για το ζυμάρι είναι: αλεύρι τύπου 00 (κυκλοφορεί στο εμπόριο, το βρίσκετε εύκολα) ή ένα δυνατό αλεύρι, νερό, μαγιά ξερή και αλάτι.
Σε μερικές συνταγές χρησιμοποιούν και ελάχιστη ζάχαρη ακόμα και μέλι.
Πειραματιστείτε και εντυπωσιάστε!
Επίσης, το ψήσιμο της πίτσας παίζει ρόλο.
Είναι και θέμα γούστου, είναι και θέμα καταγωγής, γενικά θα λέγαμε ότι οι συνδυασμοί ζυμαριού και υλικών είναι εκατοντάδες!
Τα βασικά συστατικά για το ζυμάρι είναι: αλεύρι τύπου 00 (κυκλοφορεί στο εμπόριο, το βρίσκετε εύκολα) ή ένα δυνατό αλεύρι, νερό, μαγιά ξερή και αλάτι.
Σε μερικές συνταγές χρησιμοποιούν και ελάχιστη ζάχαρη ακόμα και μέλι.
Πειραματιστείτε και εντυπωσιάστε!
Επίσης, το ψήσιμο της πίτσας παίζει ρόλο.
Όπως έχουμε ξαναγράψει και με την βοήθεια της Elpida Charalampidou, έχουμε καταλήξει στο ψήσιμο απ’ευθείας στην σχάρα του φούρνου! Χωρίς ταψί! Δηλαδή Βάζετε την σχάρα σας στον πάγκο ή στο τραπέζι, από πάνω λαδόκολλα, ανοίγετε το ζυμάρι σας και το μεταφέρετε επάνω στην λαδόκολλα.
Ψήνετε στους μέγιστους βαθμούς του φούρνου σας για 12-15′.
Ψήνετε στους μέγιστους βαθμούς του φούρνου σας για 12-15′.