1 1/2 φλιτζάνια φακές (ωμές) 4 φλιτζάνια νερό 4 μεσαίες ντομάτες- (2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα) 1 μεγάλο μάτσο ιταλικό μαϊντανό - ψιλοκομμένο (περίπου 1 1/2 φλιτζάνια) 1/3 φλ.τσ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι ή κρεμμύδι 1/4 φλ.τσ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 2 κουταλάκια του γλυκού μπαχάρι 3 κουταλιές ελαιόλαδο 1/4 φλ.τσ. χυμό λεμονιού και ξύσμα ενός λεμονιού πιπέρι για γεύση Μουσκεύουμε από βραδύς και βράζουμε τις φακές (όχι εντελώς όπως για σούπα) Κόβουμε ντομάτες, κρεμμύδι, μαϊντανό και δυόσμο σε μικρά κομμάτια και τοποθετούμε σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Προσθέτουμε τις φακές (στραγγισμένες από το βράσιμο),ανακατέψτε σε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ½ από το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και μπαχάρι. Μπορείτε να βάλετε το μπωλ στο ψυγείο Γαρνίρετε με το υπόλοιπο ξύσμα πριν σερβίρετε. πηγη feastingathome.com