από τον καλό μας φίλο Κώστα Μπούκη
Tαλιατέλες με μπουτάκια Κοτόπουλου!
Εύκολη συνταγή με σπιτική γεύση που γίνεται σε λίγο χρόνο, αυτή η συνταγή έχει γίνει ο πιο συχνός τρόπος πια για να τρώμε κοτόπουλο όταν το ετοιμάζω για απλό καθημερινό φαγητό.
*του Κώστα Μπούκη
Υλικά:
8 μπουτάκια κοτόπουλο
3 ώριμες ντομάτες
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Μπαχάρι
Κανέλλα
Ζάχαρη λίγη
Ταλιατέλες PASTABOUKIS με Κατσικίσιο γάλα
Εκτέλεση:
Σε ανοικτή χύτρα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μπουτάκια, αλατοπιπερώνουμε.
Σωτάρουμε τα μπουτάκια μέχρι να ροδίσουν, ρίχνουμε τις ντομάτες αφού πρώτα τις έχουμε πολτοποιήσει και λίγο νερό. Προσθέτουμε το μπαχάρι, την κανέλλα και τη ζάχαρη.
Όταν το φαγητό πάρει βράση σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να βράσει και κλείνουμε τη χύτρα. Αφήνουμε τη χύτρα να μαγειρευτούν τα μπουτάκια περίπου 35’.
Σε μεγάλη κατσαρόλα, με τουλάχιστον 3 λίτρα νερό, αφού φτάσει σε βρασμό και κοχλάζει, προσθέστε 1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι και στη συνέχεια τις Ταλιατέλες, αφού βράσουν για 5’ λεπτά ανακατεύοντας συγχρόνως τις σουρώνετε και τις σερβίρουμε μαζί με τα μπουτάκια, λίγη σάλτσα (από την χύτρα) και τριμμένη μυζήθρα.
Καλή σας όρεξη!