Μαροκινό κοτόπουλο με λεμόνι! Εύκολο!
Υλικά
-
4 μπούτια κοτόπουλου, κομμένα στη μέση (στην κλείδωση)
-
350 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
60 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
-
1 κουτ. σούπας κουρκουμάς, σε σκόνη
-
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
10 ίνες κρόκου Κοζάνης, διαλυμένες σε 3 κουτ. σούπας ζεστό νερό για 30 λεπτά
-
150 γρ. ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
-
1 λεμόνι με τη φλούδα, κομμένο σε λεπτές φέτες και μετά κάθε φέτα στα 4
-
1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
-
50 ml ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και 200 ml νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 45-50 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί, κατά το μαγείρεμα προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό επιπλέον. Προσθέτουμε τις ελιές, το λεμόνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.
συνταγή από τον Χριστόφορο Πέσκια