Ας ξεκινήσουμε από το γιουβέτσι! (Les youvetsis)
Γιουβέτσι λέγεται η παρασκευή κρέατος με ένα ζυμαρικό!
Όμως κατ’επέκτασιν λέμε γιουβέτσι οτιδήποτε είναι μαγειρεμένο μέσα σε ειδικό σκεύος που λέγεται “γιουβετσάκι” όπου κάνουμε π.χ. γαρίδες γιουβέτσι, μύδια γιουβέτσι, αυγά γιουβέτσι κ.λ.π.
Συγχρονίζουμε το ψήσιμο του κρέατος με το ζυμαρικό κάνοντας σωστές αναλογίες.
Δηλαδή: 3 μέρη υγρά (νερό-ντοματοχυμό κ.λ.π.) με 1 μέρος κριθαράκι ή 2,5 μέρη υγρά με 1 μέρος μακαρόνια λεπτά ή 2,5 μέρη υγρά με 1 χυλοπίτες.
φωτο: bostanistas.gr