Τι λάχανο να αγοράσω για λαχανοντολμάδες;
Πώς το προετοιμάζω;
Το λάχανο δεν πρέπει να είναι σφιχτό και κάπως πλακουτσωτό και όχι να έχει σχήμα σαν μπάλα(αν έχετε δικό σας μανάβη συμβουλευθείτε τον).
Αυτό το λάχανο έχει πιο πολλά φύλλα.
Θα κόψετε με προσοχή την καρδιά του λάχανου, δηλαδή κυκλικά το κοτσάνι και λίγο βαθιά για να ελευθερωθούν τα φύλλα.
Με το κομμένο μέρος προς τα κάτω, το βάζετε σε νερό που βράζει, να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα, αλλά χαμηλώνετε την φωτιά μόλις μπει το λάχανο μέσα.
Δεν χρειάζεται να καλύπτει το νερό το λάχανο, μας ενδιαφέρει να μπει το νερό μέσα στην εσοχή που κάναμε για να μαλακώσουν τα εσωτερικά φύλλα ΠΡΟΣΟΧΗ μην λιώσουν.
φωτο zougla.gr