Τι μέρος του χοιρινού να αγοράσω, για ποια χρήση;
-
Ελιά ή σβέρκος: Είναι από τα πιο τρυφερά σημεία του χοιρινού και οι μπριζόλες που παίρνουμε από αυτό θεωρούνται εξαιρετικά μαλακές και ιδανικές για ψητές στη σχάρα αλλά και στο φούρνο. Χωρίς κόκαλο και σε μικρά κομμάτια, μπορούν να γίνουν τηγανιά και ψητό
της κατσαρόλας. -
Μπριζόλες: Από αυτό το κομμάτι προέρχονται οι σπαλομπριζόλες και οι μπριζόλες από κόντρα. Όλα αυτά τα τεμάχια είναι κατάλληλα για τηγάνι και BBQ. Χωρίς κόκαλο δίνουν πολύ νόστιμα φαγητά φούρνου (ρολό).
Ψαρονέφρι: Είναι ένα από τα πιο εκλεκτά τεμάχια του χοιρινού, κατάλληλο για ψητό στα κάρβουνα αλλά και για τηγάνι.
Μπούτι: Ιδανικό για ένα κλασικό ψητό φούρνου αλλά και για κατσαρόλα. Από το μπούτι
παίρνουμε τα παρακάτω κομμάτια:
παίρνουμε τα παρακάτω κομμάτια:
• Το τρανς, ένα αρκετά μεγάλο τεμάχιο, από το οποίο μπορούμενα πάρουμε τα σνίτσελ, που είναι κατάλληλα για τηγάνισμα, σύντομο ψήσιμο στο γκριλ αλλά και για πάνε.
• Το νουά με την ουρά μπορεί, επίσης, να μας δώσει φέτες ψαχνό για σνίτσελ.
• Το κιλότο και το στρογγυλό. Δίνουν μικρότερα, αλλά εξαιρετικά χυμώδη και τρυφερά σνίτσελ. Χρησιμοποιούνται επίσης για κοκκινιστά. Ολόκληρο το μπούτι είναι κατάλληλο για ψητό στο φούρνο.
Κότσι: Αυτό είναι το κατώτατο τμήμα του ποδιού. Μπορεί να γίνει βραστό στην κατσαρόλα ή να σιγοψηθεί στο φούρνο.
πηγη shape.gr
Από τον Ηλία Αβαντήρα
Βutcher House (Ευτυχίας 28, Νέο Ηράκλειο, Αθήνα)
Βutcher House (Ευτυχίας 28, Νέο Ηράκλειο, Αθήνα)