Από την καλή μας φίλη Ιωάννα Κακαρκίδου
Η συνταγή είναι από το βιβλίο Ζαχαροπλαστική της Βέφας Αλεξιάδου.
Σάμαλι πολίτικο
**Υλικά: **
1 1/2 φιλτζ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κτγ σόδα μαγειρική
1/2 κτγ μαστίχα Χίου
1/4 κτγ βανίλια
1 κτγ μπέικιν πάουντερ
25 αμύγδαλα ασπρισμένα κομμένα στη μέση
4 κτσ λιωμένο βούτυρο
1 1/2 φιλτζ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κτγ σόδα μαγειρική
1/2 κτγ μαστίχα Χίου
1/4 κτγ βανίλια
1 κτγ μπέικιν πάουντερ
25 αμύγδαλα ασπρισμένα κομμένα στη μέση
4 κτσ λιωμένο βούτυρο
Για το σιρόπι:
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
2 1/2 φλιτζ. νερό
1/3 φλιτζ. γλυκόζη
2 κτσ χυμό λεμόνι
1/3 μαστίχα κοπανισμένη
Σε ένα μπολ βάζω τα σιμιγδάλια , τη ζάχαρη και τα μυρωδικά και σε ένα άλλο το γιαούρτι με τη σόδα. Ενώνω τελικά όλα τα υλικά .Τα ανακατεύω και βουτυρώνω πολύ γερά ένα ταψί στρογγυλό 35 εκατ. ή ορθογώνιο. Το ύψος πρέπει να είναι περίπου 2 εκ. Ρίχνω το μίγμα και το αφήνω 1-2 ώρες να φουσκώσει καλά το σιμιγδάλι. Το βάζω στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Συγχρόνως κάνω το σιρόπι. Μόλις βγει το γλυκό ροδοκόκκινο στην επιφάνεια το βουτυρώνω με το βούτυρο που σας έγραψα και ρίχνω το σιρόπι.Το στολίζω με τα αμύγδαλα και το κόβω σε κομματάκια.