(από cooklos.gr)
για την τηγανιά
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
- 300γρ. μανιτάρια λευκά
- 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
για τη μαρινάδα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. μέλι
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. ξύδι μπαλσάμικο
- 3 κ.σ. σόγια σος
- 2 πορτοκάλια (ο χυμός τους και ξύσμα)
- ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
- ⅓ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
-
- Μαρινάρουμε το κρέας από το προηγούμενο βράδυ στα υλικά για τη μαρινάδα.
- Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό ή ζωμό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει στο τηγάνι με το λάδι του. Αν χρειαστεί περισσότερη ώρα ψήσιμο για να μαλακώσει συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό.
- Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.