Υλικά
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι πλήρες γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Πρέζα μοσχοκάρυδο
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Σιρόπι,, ζάχαρη ή ζάχαρη και κανέλα
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάλτε τα αυγά, το αλεύρι, το γάλα, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει πολύ λείο. Το μείγμα μπορεί επίσης να αναμιχθεί με το χέρι.
Τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα βαρύ σκεύος 25εκ ή 30εκ. και τοποθετήστε το στο μάτι της κουζίνας. Μόλις λιώσει το βούτυρο (προσέξτε να μην καεί) προσθέστε το μείγμα στο σκεύος, επιστρέψτε το σκεύος στο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η τηγανίτα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για 5 λεπτά περισσότερο.
Βγάζετε τη τηγανίτα από το φούρνο, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε αμέσως με σιρόπι, ζάχαρη ή ζάχαρη με κανέλα.
Συνταγή από το ξένο site https://cooking.nytimes.com/recipes/6648-dutch-baby