ΔΕΝ ΡΟΥΦΑΝΕ ΛΑΔΙ!
Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, μακριά από την δική μου κουζίνα, κι όμως την μαγειρική δεν την παρατάω!
Υλικά για περίπου 12 τηγανίτες (περίπου 12 εκ)
200-220 γρ αλεύρι μαλακό (1 ποτήρι νερού νορμάλ μέγεθος)
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό (1 ποτήρι νερού νορμάλ μέγεθος)
1-1,5 κ.γλ. ζάχαρη
μια τσιμπιά αλάτι
2 κ.σ. ηλιέλαιο-σπορέλαιο
220 ml νερό χλιαρό (περίπου 1 ποτήρι νορμάλ νερού)
1 φακ. μαγιά ξερή
Γάλα (όχι απαραίτητα χλιαρό) τόσο ώστε όταν το προσθέσετε στο τέλος να σας δώσει μια μαλακή -σχεδόν να κολλάει ζύμη)
Βάζετε σε λεκανίτσα ή μπωλ Αλεύρι+σιμιγδάλι+μαγιά+νερό χλιαρό+ζάχαρη και ανακατεύετε.
Στο τέλος ρίχνετε το αλάτι και το γάλα (θέλετε πολύ μαλακή ζύμη σχεδόν να κολλάει, μην βάλετε άλλο αλεύρι γιατί θα σας γίνουν στουμπέτσια! θα βρέχετε ελαφρά τα χέρια σας και θα ξεκολλάει)
Αφού λοιπόν ετοιμάσετε την ζύμη, την βάζετε στο μπωλ και την λαδώνετε ελαφρά με σπορέλαιο.
Αφήνετε για 1 ώρα.
Μετά κάνετε 12-14 μπαλάκια (βρέχοντας τα χέρια με σπορέλαιο) και τα αφήνετε πάνω σε λαδόκολλα για 5′.
Ετοιμάζετε ένα τηγανάκι, ρίχνετε 4-5 κ.σ. σπορέλαιο ή ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο και πιάνετε ένα ένα τα μπαλάκια, τα απλώνετε ελαφρά με τα χέρια και τα βάζετε στο τηγανάκι. Θέλουν 2-3′ από κάθε πλευρά ![](https://secretkitchenandtravel.gr/wp-content/uploads/2021/06/τηγανιτες-300x225.jpg)
![](https://secretkitchenandtravel.gr/wp-content/uploads/2021/06/τηγανιτες-300x225.jpg)
TIP δικά μου: 1. με μια σπάτουλα γυρίζετε σχεδόν αμέσως την τηγανίτα και την πατάτε ελαφρά ώστε να ψηθεί μέχρι μέσα γρήγορα, ώστε να μην σας μαυρίσει
2. αν χρειαστεί μετά τις πρώτες 2-3 φορές προσθέστε ελάχιστο σπορέλαιο ή λάδι , για να πάρουν ωραίο χρώμα.